Produkter

Sök i butik

Nyhetsbrev

Information

Kontakt

Hippotique AB

Gillbergagatan 26

582 73 Linköping

Sverige

Telefon: workLinda 0702-677332
bloglovin Instagram Webbshop från E-butik.se

Om våra leverantörer

Cavallo

Företaget Cavallo grundades i Tyskland år 1978 av Paul Sahle. Cavallo är mest känt för sina fantastiska ridstövlar, där vi har möjligheten att erbjuda standardmodeller i hopp, dressyr, allround och junior, men också måttbeställa stövlar som passar dig perfekt och ser ut som du vill.
Även kläderna andas exklusivitet. Med en fantastisk passform och material som tillåter full rörelsefrihet känns det nästan som om man inte har något på sig. Dessa plagg måste provas!

Cavallo är ett märke som passar dig som vill vara unik. Du kan själv bestämma vilka färgkombinationer du vill ha på dina ridbyxor och din kavaj eller frack har många valbara detaljer. Det är ett levande varumärke som hela tiden förnyar sig.

Grub´s Boots

Familjen Foster har varit med och utvecklat ett helt gäng kända varumärken inom skor, de har en 230 år lång historia bakom sig i skobranschen. Grub´s Boots tillverkar ett brett sortiment av gummistövlar oavsett användningsområde, men är kanske mest kända för stövlar avsedda att hålla fötterna varma på jägare och fiskare under extrema vinterförhållanden. 

Vi är helt sålda på den jodhpurs och de stövlar som är framtagna speciellt för oss ryttare och stallfolk. Båda är tillverkade i lätt naturgummi med förstärkning i tå och häl, och en sula som är motståndskraftig mot ammoniaken i hästens gödsel. Lägg till stötdämpande sula, värmeisolerande egenskaper, vattentäthet och såpass smidiga att de går utmärkt att rida i och du har en oslagbar stall- och ridstövel. 

Kvalitet och funktion när den är som bäst! 

Horze / B Vertigo / Finn-Tack

Horze är ett finskt märke som grundades ur Finn-Tack 2003. Målet är att ge häst och hästägare mer för pengarna. Detta lyckas man med genom att vara både producent och distributör. För oss innebär det att vi kan erbjuda kvalitativa basvaror till låga priser. Vi slår ett extra slag för täckesserien Avalanche som finns både som ute- och innetäcke. 

2010 släpptes den första B Vertigo kollektionen. Ett helt nytt märke designat av den internationella hoppryttaren Siv Gunhild W. Berentsen. Ett lyxigare sortiment med hög kvalité som passar perfekt här hos oss. 

Finn-Tack är välkänt inom travsporten och vi plockar godbitarna även ur detta sortiment. Signum för Finn-Tack är funktionalitet.

Schockemöhle

Schockemöhle sports grundades 2005 och är alltså ett relativt ungt märke. Trots det är det redan väl etablerat och har rykte om sig att ta fram väl genomtänkta och högkvalitativa produkter för häst och ryttare.

Vi marknadsför hela lädersortimentet (sadlar endast vid efterfrågan), som innehåller grimmor, träns, kandar, förbyglar och sadeltillbehör. Allt i mjukt, fint engelskt läder som håller. 

Prisvärda schabrak med matchande tillbehör i massor med färger tillhör storsäljaren, och Schockemöhle har verkligen lyckats sätta hela sin "Orange Line" på kartan. 

Två kollektioner släpps varje år, med nya färger och ny logo i begränsad upplaga. Det gäller att hålla sig framme.

Som profilryttare för Schockemöhle i Sverige ser vi det talangfulla dressyrparet Charlotte och Rasmus Haid-Bondergaard samt hopprofilen Daniel Zetterman. 

Trust Equestrian

Trust Equestrian är kvalité ut i fingerspetsarna. Världsklass. Handsmidda bett i sötmalm, som ligger bra i hästens mun och uppmuntrar hästen att ta stöd. Du väljer själv vilka ringar och vilken bettdel du vill ha, med fördel under en bettprovning där även hästen får vara med och välja. 

Trust har en egen täckesserie med ett patenterat tunnelsystem vid manken och många andra snillrika detaljer, sånt som vi gillar! 

Via Trust Equestrian får vi även in KEP-hjälmarna i vårt sortiment.

Stil, kvalitet och innovativa produkter är sådant vi gillar allra bäst. Här i Sverige ser du Lisen och Peder Bratt Fredricson i både KEP och Trust.

Pharmacare

Pharmacare har ett mångsidigt sortiment av hästvårdsprodukter för daglig bruk i stallet. Dessa inkluderar hudvårdsprodukter, schampo, pälsglans, balsam för man och svans, desinfekterande vätskor och hovsalvor.  
Därutöver tillkommer ett brett sortiment av kosttillskott för din häst.

Vi har valt ut produkter som vi anser täcker upp behovet för de flesta. Pharmacares sortiment är mycket större, säg till om det är något du saknar.

Källquist Equestrian

Källquist Equestrian är ett svenskt företag som brinner för att ta fram riktigt konkurrenskraftiga produkter inom både läder och textil. De är kanonduktiga på sadlar, men det är en marknad vi inte har gett oss på... än...

Källquist ligger bakom märket HorseLife, vars ridbyxor vi fullkomligen älskar här på Hippotique. Även hjälmarna är en succé! Kanonkvalité till ett mycket bra pris. 

Protector är ett annat märke som Källquist Equestrian har skapat. Schabrak, benskydd, grimmor, täcken är exempel på produkter ur detta fantastiskt bra basutbud. 

På lädersidan känner vi igen Lippo och Pessoa, men även de egna läderserierna PDS och Gen-X håller hög kvalitet. Det märks att det ligger ett stort kunnande bakom framtagandet av Källquists produkter.

E.A.Mattes

Mattes tillverkar oslagbara fårskinnsprodukter och är ett välkänt märke hos många. Företaget ligger i Tyskland. Som visningssortiment kommer vi att ta hem schabrak med inbyggt fårskinn i dressyr och allroundmodell samt en formbar pad som passar alla hästar. 
Schabraken från Mattes kommer till största delen att vara beställningsvara, så att du som kund kan designa ditt eget schabrak vid beställning, färgkombinationerna är nästintill oändliga! 

Gilla oss på Facebook